DE NL IT PT ES CH AT BE LU EN GR DK EU

Topkwaliteit in bedrijfskleding, werkkleding en PBM

Vlamvertragende overalls

Een goede vlamvertragende overall is erg belangrijk als je veel werkt waarbij het mogelijk is dat je wordt blootgesteld aan hitte en vlammen. Daarnaast is het ook prettig dat deze kleding comfortabel zit en je niet wordt beperkt in je bewegingsvrijheid. Ons assortiment bestaat voornamelijk uit vlamvertragende overalls die allemaal genormeerd zijn volgens de volgende EN normeringen: ISO 11611, ISO 11612, ISO 14116, EN IEC 61 61482 en EN 1149.

Van hoog naar laag sorteren

24 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

24 artikel(en)

Vlamvertragende antistatische overall

Door beweging is het mogelijk dat er een statische lading wordt opgebouwd, sommige materialen zijn hier gevoeliger voor dan andere. De lading is op zich niet gevaarlijk tot dat deze zich ontlaadt. Bij een ontlading is er kans op een vonk wat in een explosiegevoelige ruimte voor grote gevaren kan zorgen. Doormiddel van een vlamvertragende antistatische overall krijgt deze elektrische lading de kans om weg te vloeien waardoor de kans op brandgevaar wordt beperkt en desbetreffende personen beschermd.

 

Soorten vlamvertragende overalls

In ons assortiment verkopen we 4 verschillende soorten vlamvertragende overalls. De soorten stoffen zijn hieronder uitgelegd:

 

Araflame™ is een zeer vlamvertragende Aramide hetgeen een lichtgewicht, zeer sterk inherent vlam vertragend doek met hoge treksterkte oplevert en volledige antistatische bescherming biedt.

 

Modaflame™ is een inherent vlamvertragend doek. Deze speciale mix combineert 60% Modacryle garen met 39% katoen en 1% koolstofvezel. Modaflame is zeer comfortabel, duurzaam en antistatisch.

 

Bizflame™ is een gepatenteerde brandvertragende afwerking dat een uitstekend vlamvertragend doek geeft. De ingeweven koolstofvezels maken de kleding antistatisch.

 

Bizweld™ is een 100% katoenen doek en is volledig vlamvertragend. Alle Bizweld™ kledingstukken bieden excellente bescherming tegen vlammen en gesmolten spatten bij het lassen in gieterijen en aanverwante industrieën.

 

Vlamvertragende overalls kopen bij Totalprotex

In het assortiment van Totalprotex vind je allerlei artikelen die brandvertragend gemaakt zijn, zowel overkleding als onderkleding. Deze vlamvertragende kleding hebben wij verdeeld zodat je d.m.v. de filters gemakkelijker je gewenste vindt. Heb je een vraag of opmerking voordat je vlamvertragende overalls koopt? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder.

vlamvertragende overall kopen online