DE NL IT PT ES CH AT BE LU EN GR DK EU

Topkwaliteit in bedrijfskleding, werkkleding en PBM

Vlamvertragend Reflecterende Overall Modaflame

YeNa

Meer afbeeldingen

Beschrijving

Omschrijving

De Vlamvertragende Reflecterende Overall tweekleuren Modaflame voldoet aan meerdere EN normeringen. Deze overall biedt een ideale bescherming bij blootstelling aan industriële gevaren, het beschikt over een telefoonzak, radiolus, tweeweg rits, 8 zakken en heeft een UPF 50+ rating. De overall is verder gestikt met vlamvertragende draad en voorzien van dubbel gestikte industrieel wasbare vlamvertragende striping.

Materiaal informatie

Stof: Modaflame 280gram.

Modaflame

Het vlamvertragende reflecterende jack Modaflame is gemaakt van 60% Modacryl, 39% katoen, 1% koolstofdraad en weegt 280 gram. De Modaflame stof is permanent vlamvertragend en biedt antistatische bescherming. De zeer sterke draden zijn duurzaam en het katoen zorgt voor draagcomfort.

Modaflame is een vlamvertragend doek. Deze speciale mix combineert 60% Modacryle garen met 39% katoen en 1% koolstofvezel. De Modaflame is zeer comfortabel, duurzaam en is antistatisch.

Normeringen

EN ISO 11611: 2007 - BESCHERMENDE KLEDING VOOR GEBRUIK BIJ LASSEN EN AANVERWANTE PROCESSEN
Deze internationale normering specificeert minimale fundamentele veiligheidseisen en beproevingsmethoden voor beschermende kleding voor gebruik bij lassen en aanverwante processen (met uitzondering van de bescherming van de hand).
Deze overall beschikt overr bescherming klasse 1 A1+A2: de bescherming tegen minder gevaarlijke lastechnieken en situaties, waaronder de lagere niveaus van spatten en stralingswarmte.

EN ISO 11612: 2008 - BESCHERMENDE KLEDING TEGEN HITTE EN VLAMMEN
Beschermende kleding met beperkte vlammenverspreidingskenmerken en waarmee de gebruiker kan worden blootgesteld aan stralings,- convectieve of contacthitte of gesmolten metalen spatten.
Deze test maakt gebruik van standaard methoden en voorwaarden om de prestaties van weefsel/kleding in geval van contact met warmte of vlammen te voorspellen. Kleding functies zoals naden, sluitingen en logos moeten net zo worden getest als het materiaal.
De Vlamvertragende Reflectie Multi Overall Araflame heeft de volgende niveaus: Dimensionaal verandering beperkte vlamverspreiding A1+A2, Convectieve hitte B2, Radiant Heat C1 en Contactwarmte F1

EN 1149-5: 2008 - BESCHERMENDE KLEDING - ELEKTROSTATISCHE EIGENSCHAPPEN
Deze Europese Normering is onderdeel van een serie normeringen die een materiaal- en ontwerpvereisten voor elektrostatisch geleidende beschermende kleding specificeren en wordt gebruikt als onderdeel van een volledig geaard systeem om brandgevaarlijke ontladingen te voorkomen. De vereisten zijn mogelijk niet voldoende in zuurstof verrijkte brandgevaarlijke atmosferen. Deze Europese Normering is niet van toepassing op de bescherming tegen netspanning.

IEC 61482-2: 2009 BESCHERMENDE KLEDING TEGEN DE THERMISCHE GEVAREN VAN EEN ELEKTRISCHE BOOG
Deze normering specificeert eisen en beproevingsmethoden die van toepassing zijn op materialen en kleding voor beschermende kleding tegen de thermische effecten van een elektrische boog gebeurtenis.
Een elektrische boog is een continue elektrische ontlading van hoge stroom tussen de geleiders het genereren van zeer helder licht en intensieve warmte.
Twee internationale testmethoden zijn ontwikkeld om informatie over de weerstand van kleding aan de thermische effecten van de lichtbogen verschaffen. Elke methode geeft verschillende informatie. Om te voldoen aan de standaard moet minimaal een van de beide testen worden uitgevoerd:

 • Box testmethode EN 61482-1-2: De stof / het kledingstuk blootgesteld aan een elektrische boog wordt opgesloten in een bepaald vak met een specifieke elektrode-inrichting gedurende 0,5 seconde. Klasse 1 wordt een stroom van 4kA boog, klasse 2 is een stroom van 7 kA boog. Voorwaarden voor klasse 1 & 2-test is om typische blootstelling voorwaarden te stimuleren voor een kortsluitstroom van 4kA en 7kA.
 • Open Arc methode EN 61482-1-1: Deze testmethode is bedoeld om de ATPV (Arc Thermische Prestaties Value) of EBT (Energie Breakopen Threshold) te bepalen van een stof. De ATPV is de hoeveelheid energie die nodig is om veroorzaken 2 graden branden door het materiaal voorafgaand aan break open (50% waarschijnlijkheid). De EBT is de hoeveelheid energie die het materiaal openbreekt (50% waarschijnlijkheid). Dit is gewoonlijk de bovenste thermische limiet van het materiaal waar de vezels worden beschadigd en het materiaal mechanische sterkte verliest. Zowel ATPV en EBT worden uitgedrukt in calorieën per cm².

EN ISO 20471 - INTERNATIONALE NORMERING HOGE ZICHTBAARHEIDSKLEDING
Hoge zichtbaarheidskleding geeft een visueel signaal af van de dragers aanwezigheid. De hoge zichtbaarheidskleding is bedoeld om de drager te laten opvallen onder alle lichtomstandigheden door gebruikers van voertuigen en andere mechanische apparaten voor zowel overdag als ‘s nachts.
Dit product heeft met haar klasse 3 bescherming: het hoogste niveau van bescherming – vereist voor personen die op of bij snelwegen of op vliegvelden werken. Moet een minimum van 0.80m2 achtergrond materiaal hebben en 0.20m2 van retro-reflecterend materiaal (4 meter van 5cm brede reflecterende tape).

NFPA 70E - NORM VOOR ELECKTRISCHE VEILIGHEID OP DE WERKPLEK
De norm richt zich op praktische veiligheidsmaatregelen die werknemers zo min mogelijk in hun functie belemmeren. 

ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=8.4 CAL/CM^2 (HAF=75.8%) 
Standaard testmethode voor het bepalen van de Arc Rating van materialen voor kleding


Features:
 • 5XL
 • 8 Zakken
 • Achterzak
 • CE gecertificeerd
 • Driedubbel gestikte naden
 • Duimstokzak
 • Gecombineerde ATPV rating
 • HRC2
 • Kniezakken
 • Met klittenband verstelbare manchetten
 • Radiolus
 • Twee-weg messing rits
 • UPF 50+
 • Vlamvertragende Industrieel wasbare striping
 • Zijzakken met verdekte opening
Vlamvertragend Reflecterende Overall Modaflame
Excl. BTW: € 149,44 Incl. BTW: € 180,82

Beschikbaarheid: Ruim op voorraad

Normering:
EN 1149 -5
EN 13034 Type 6
EN ISO 11611 Class 1 A1+A2
EN ISO 11612 A1+A2 B2 C1 F1
EN ISO 20471 Class 3

AS/NZS 1906.4
ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=8.4 Cal/CM2 (HAF=75.8%)
ELIM TESTING IN PROGRESS
IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 Class 1
De Vlamvertragende Reflecterende Overall tweekleuren Modaflame voldoet aan meerdere EN normeringen. Deze overall biedt een ideale bescherming bij blootstelling aan industriële gevaren, het beschikt over een telefoonzak, radiolus, tweeweg rits, 8 zakken en heeft een UPF 50+ rating. De overall is verder gestikt met vlamvertragende draad en voorzien van dubbel gestikte industrieel wasbare vlamvertragende striping.
Herstel configuratie

* Verplichte velden

Excl. BTW: € 149,44 Incl. BTW: € 180,82

Neem contact met ons op indien een artikel niet beschikbaar is.

Vraag ook naar onze mogelijkheden om voorraad te reserveren.

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.