DE NL IT PT ES CH AT BE LU EN GR DK EU

Topkwaliteit in bedrijfskleding, werkkleding en PBM

PBM

De afkorting PBM staat voor persoonlijke beschermingsmiddelen. PBM zijn onmisbaar bij velen werkzaamheden waarbij de veiligheid altijd voorop staat. Of het nu gaat om gehoorbescherming of valbeveiliging; bij Totalprotex bent u aan het juiste adres om hier advies over in te winnen of deze te kopen.

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 180

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 180

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Soorten persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Er zijn vele soorten verschillende beschermingsmiddelen, in ons assortiment verkopen wij de meest gebruikelijke beschermingsmiddelen, namelijk: gehoorbescherming, hoofdbescherming, oog bescherming, kniebescherming, maskers en valbeveiliging. Onze PBM zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit, wij zijn namelijk van mening dat veiligheid serieus genomen moet worden. Mocht u vragen hebben over een beschermingsmiddel neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Valbeveiliging als beschermingsmiddel

Valbeveiliging is volgens ons één van de belangrijkste PBM. Vanaf 2,50 meter is het volgens de wetgeving verplicht maatregelen ter voorkoming van valgevaar te nemen. Een val vanaf die hoogte kan dan ernstige fysieke gevolgen hebben. Daarnaast dient er ook valbeveiliging te worden gedragen bij obstakels, uitstekende delen, werken vlakbij of boven water, aanwezigheid van verkeer, werken aan spanning voerende delen/kabels en gladheid. Toch komen er net zo vaak ernstige valongevallen voor bij vallen van minder dan 2,5 meter hoogte. Men verwacht namelijk minder gevaar te lopen omdat er geen valbeveiliging nodig is voor deze hoogtes. Denk bijvoorbeeld aan een val waarbij een persoon terechtkomt op een obstakel. Zorg er dus altijd voor dat je veilig werkt op iedere hoogte.

Een helm of stootpet als hoofdbescherming

Stootpet of helm? Deze vraag is makkelijk te beantwoorden. Loop je tijdens het werken gevaar dat er vallende voorwerpen zijn? Dan dien je een helm te dragen. Een stootpet biedt het hoofd bescherming tegen het licht stoten. Ze mogen alleen worden gebruikt als het risico van vallende voorwerpen volledig is uitgesloten. Is dit niet het geval dan is dragen van hoofdbescherming verplicht. Stootpetten zijn er in twee verschillende uitvoeringen: als een kleine bumpcap of als een modern vormgegeven baseballcap. Voor beide producten bestaat een aparte veiligheidsnorm.

Gehoorbescherming tegen gehoorschade

In ons assortiment hebben we oordoppen en oorkappen als Gehoorbescherming. Deze PBM worden veel gebruikt bij het werken met machines en gereedschap die veel lawaai maken. Daarnaast wordt gehoorbescherming veel gebruikt in omgevingen waar mensen zich willen afsluiten van omgevingsgeluiden zoals bij scholen. De gehoorbescherming uit ons assortiment variëren erg in decibel reductie. Doorgaans kan er met gehoorbescherming 25 tot 40 decibel worden gereduceerd, wat enorm bijdraagt aan het beschermen van uw gehoor. Geluiden vanaf 80 decibel kunnen op lange termijn al schadelijk zijn en geluiden vanaf 120 decibel brengen zelfs direct schade aan uw gehoor aan.

Oogbescherming en maskers bij stof of chemicaliën

Mocht u bij uw werkzaamheden veel met chemicaliën of stof te maken hebben, dan is het helemaal belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te beschermen tegen de risico’s van uw werkomgeving. Met goede oogbescherming zoals een veiligheidsbril en een stofmasker of gasmasker voorkomt u dat u de stoffen inademt of in uw ogen krijgt.

Kniebeschermers en pads als PBM

Alle kniebeschermers in ons assortiment gebruiken een premium high density materiaal om de gebruiker de best mogelijke bescherming voor hun knieën te bieden. Diverse materialen zoals EVA foam, neopreen rubber en siliconengel inserts worden gebruikt om maximaal draagcomfort te garanderen. Ergonomie is een belangrijke functie in ons ontwerp van de kniebeschermers, deze worden ondersteund in de positieve feedback tijdens draagproeven.