DE NL IT PT ES CH AT BE LU EN GR DK EU

Topkwaliteit in bedrijfskleding, werkkleding en PBM

Vlamvertragende Overall Modaflame

Orange

Meer afbeeldingen

Beschrijving

Omschrijving

De vlamvertragende overall MODAFLAME bestaat uit 60% Modacrylic, 39% Katoen en 1% koolstofvezel. De garen in dit doek bestaan voor 60% uit Modacrylic, een inherent vlamvertragend garen dat niet verbrandt. Het garen is ontvlambaar maar zal vanzelf uitgaan door een natuurlijke vlamvertraging. Dit garen is gemengd met 39% katoen voor de sterkte. De stof is inherent antistatisch door het verwerken van 1% koolstofvezel die bescherming biedt tegen gevaren voor elektrostatische ontlading. De stof heeft een fluorocarbon afwerking deze is olie- en waterafstotend en helpt te beschermen tegen vlekken verder is de dubbel gestikte reflecterende striping industriëel wasbaar en vlamvertragend.

Materiaal informatie

Stof: Modaflame 280gram.

Modaflame™

Diverse lagen kleding kunnen gezamenlijk voldoen aan een ATPV rating of een Energy Break open threshold (Ebt) Rating. Bijvoorbeeld Thermo kleding kan een ATVP rating bereiken van 4.3 Cal/cm2 en de overall een ATPV van 13.6Cal/cm2.De combinatie echter zal een hogere rating bereiken dan de som van beide individuele kledingstukken omdat de lucht tussen de kledingstukken extra bescherming geeft.

Vlamvertragend

Dit toonaangevende gamma biedt multi-standaard bescherming voor gevaarlijke omgevingen. Deze state of the art producten zijn het resultaat van jarenlange ervaring gecombineerd met geavanceerde technologie en marktonderzoek. Inzet voor de gezondheid, de veiligheid en het comfort van de drager kan worden gezien in het brede scala van producten geschikt voor alle weersomstandigheden.

Normeringen

EN ISO 11611: 2007 - BESCHERMENDE KLEDING VOOR GEBRUIK BIJ LASSEN EN AANVERWANTE PROCESSEN
Deze internationale normering specificeert minimale fundamentele veiligheidseisen en beproevingsmethoden voor beschermende kleding voor gebruik bij lassen en aanverwante processen (met uitzondering van de bescherming van de hand).
Deze overall beschikt over beschermings klasse 1 A1+A2: de bescherming tegen minder gevaarlijke lastechnieken en situaties, waaronder de lagere niveaus van spatten en stralingswarmte.

EN ISO 11612: 2008 - BESCHERMENDE KLEDING TEGEN HITTE EN VLAMMEN
Beschermende kleding met beperkte vlammenverspreidingskenmerken en waarmee de gebruiker kan worden blootgesteld aan stralings,- convectieve of contacthitte of gesmolten metalen spatten.
Deze test maakt gebruik van standaard methoden en voorwaarden om de prestaties van weefsel/kleding in geval van contact met warmte of vlammen te voorspellen. Kleding functies zoals naden, sluitingen en logos moeten net zo worden getest als het materiaal.
De Vlamvertragende Reflectie Multi Overall Araflame heeft de volgende niveaus: Dimensionaal verandering beperkte vlamverspreiding A1+A2, Convectieve hitte B2, Radiant Heat C1 en Contactwarmte F1

EN 1149-5: 2008 - BESCHERMENDE KLEDING - ELEKTROSTATISCHE EIGENSCHAPPEN
Deze Europese Normering is onderdeel van een serie normeringen die een materiaal- en ontwerpvereisten voor elektrostatisch geleidende beschermende kleding specificeren en wordt gebruikt als onderdeel van een volledig geaard systeem om brandgevaarlijke ontladingen te voorkomen. De vereisten zijn mogelijk niet voldoende in zuurstof verrijkte brandgevaarlijke atmosferen. Deze Europese Normering is niet van toepassing op de bescherming tegen netspanning.

IEC 61482-2: 2009 BESCHERMENDE KLEDING TEGEN DE THERMISCHE GEVAREN VAN EEN ELEKTRISCHE BOOG
Deze normering specificeert eisen en beproevingsmethoden die van toepassing zijn op materialen en kleding voor beschermende kleding tegen de thermische effecten van een elektrische boog gebeurtenis.
Een elektrische boog is een continue elektrische ontlading van hoge stroom tussen de geleiders het genereren van zeer helder licht en intensieve warmte.
Twee internationale testmethoden zijn ontwikkeld om informatie over de weerstand van kleding aan de thermische effecten van de lichtbogen verschaffen. Elke methode geeft verschillende informatie. Om te voldoen aan de standaard moet minimaal een van de beide testen worden uitgevoerd:

 • Box testmethode EN 61482-1-2: De stof / het kledingstuk blootgesteld aan een elektrische boog wordt opgesloten in een bepaald vak met een specifieke elektrode-inrichting gedurende 0,5 seconde. Klasse 1 wordt een stroom van 4kA boog, klasse 2 is een stroom van 7 kA boog. Voorwaarden voor klasse 1 & 2-test is om typische blootstelling voorwaarden te stimuleren voor een kortsluitstroom van 4kA en 7kA.
 • Open Arc methode EN 61482-1-1: Deze testmethode is bedoeld om de ATPV (Arc Thermische Prestaties Value) of EBT (Energie Breakopen Threshold) te bepalen van een stof. De ATPV is de hoeveelheid energie die nodig is om veroorzaken 2 graden branden door het materiaal voorafgaand aan break open (50% waarschijnlijkheid). De EBT is de hoeveelheid energie die het materiaal openbreekt (50% waarschijnlijkheid). Dit is gewoonlijk de bovenste thermische limiet van het materiaal waar de vezels worden beschadigd en het materiaal mechanische sterkte verliest. Zowel ATPV en EBT worden uitgedrukt in calorieën per cm².

EN ISO 20471 - INTERNATIONALE NORMERING HOGE ZICHTBAARHEIDSKLEDING
Hoge zichtbaarheidskleding geeft een visueel signaal af van de dragers aanwezigheid. De hoge zichtbaarheidskleding is bedoeld om de drager te laten opvallen onder alle lichtomstandigheden door gebruikers van voertuigen en andere mechanische apparaten voor zowel overdag als ‘s nachts.
De Vlamvertragende Reflectie Multi Overall Araflame heeft met haar klasse 2 bescherming: Midden niveau van bescherming – vereist voor personen die werken op of nabij A en B klasse wegen, ook voor bezorgers. Moet een minimum van 0.50m2 van achtergrondmateriaal en 0.13m2 van retro-reflecterend materiaal (2.60 meter van 5cm breed reflectieve tape).

NFPA 70E - NORM VOOR ELECKTRISCHE VEILIGHEID OP DE WERKPLEK
De norm richt zich op praktische veiligheidsmaatregelen die werknemers zo min mogelijk in hun functie belemmeren. 

ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=8.4 CAL/CM^2 (HAF=75.8%) 
Standaard testmethode voor het bepalen van de Arc Rating van materialen voor kleding


Features:
 • 8 Zakken
 • Achterzak
 • Borstzakken met verdekte messing rits
 • CE gecertificeerd
 • Driedubbel gestikte naden
 • Duimstokzak
 • FR aramide draad
 • Gecombineerde ATPV rating
 • HRC2
 • Kniezakken
 • Met klittenband verstelbare manchetten
 • Radiolus
 • Rugplooi
 • Twee-weg messing rits
 • UPF 50+
 • Vlamvertragende Industrieel wasbare striping
 • Zijzakken met verdekte opening
Vlamvertragende Overall Modaflame
Excl. BTW: € 113,20 Incl. BTW: € 136,97

Beschikbaarheid: Ruim op voorraad

Normering:
EN 1149 -5
EN 13034 Type 6
EN ISO 11611 Class 1 A1+A2
EN ISO 11612 A1+A2 B2 C1 F1

ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=8.4 Cal/CM2 (HAF=75.8%)
ELIM TESTING IN PROGRESS
IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 Class 1
De vlamvertragende overall MODAFLAME bestaat uit 60% Modacrylic, 39% Katoen en 1% koolstofvezel. De garen in dit doek bestaan voor  60% uit Modacrylic een inherent vlamvertragend garen dat niet verbrandt. Het garen is ontvlambaar maar zal vanzelf uitgaan door een natuurlijke vlamvertraging. Dit garen is gemengd met 39% katoen voor de sterkte. De stof is inherent antistatisch door het verwerken van 1% koolstofvezel die bescherming biedt tegen gevaren voor elektrostatische ontlading. De stof heeft een fluorocarbon afwerking deze is olie- en waterafstotend en helpt te beschermen tegen vlekken
Herstel configuratie

* Verplichte velden

Excl. BTW: € 113,20 Incl. BTW: € 136,97

Neem contact met ons op indien een artikel niet beschikbaar is.

Vraag ook naar onze mogelijkheden om voorraad te reserveren.

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.