DE NL IT PT ES CH AT BE LU EN GR DK EU

Topkwaliteit in bedrijfskleding, werkkleding en PBM

Vlamvertragende kleding

Als je voor je werk dagelijks wordt blootgesteld aan hitte en vlammen is het belangrijk goede vlamvertragende kleding te dragen. Bij deze functionele en comfortabele kledingstukken van hoge kwaliteit komt veiligheid altijd op de eerste plaats. Ons assortiment aan vlamvertragende kleding zijn ISO 11611, ISO 11612, ISO 14116, EN IEC 61 61482 en EN 1149 genormeerd. Deze veiligheidsnormen hebben voornamelijk te maken met vlamvertragende materialen. Dat wil zeggen dat het materiaal (als het in contact komt met vlammen) maar in beperkte mate zal verder branden.

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 112

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 112

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Vlamvertragende antistatische kleding

Vlamvertragende antistatische kleding

Vlamvertragende kleding wordt vaak gebruikt door lassers, scheepsarbeiders en andere professionals die worden blootgesteld aan hitte, vonken, vlammen of statische elektriciteit. Deze kleding is speciaal ontworpen om te verstijven en/of verassen en voorkomt dat het materiaal gaat smelten of branden. Kleding en brandvertragende beschermende kleding gecertificeerd volgens EN ISO 11612 en 14116 verminderen het risico bij blootstelling aan hitte of vlammen. Bij langdurige blootstelling aan hitte moet extra bescherming worden gedragen met daarbij speciale bescherming aan het hoofd, handen, voeten en andere blootgestelde delen van het lichaam.

 

Soorten vlamvertragende kleding

Het assortiment van Totalprotex bestaat uit vlamvertragende kleding gemaakt van materialen die speciaal zijn ontwikkeld om te beschermen tegen hitte en brandgevaar. De keuze van kwaliteitsstof en garen garandeert dat het risico op vlamverspreiding minimaal is. Een groot deel van de producten is bovendien antistatisch en zuurbestendig. Bij onze vlamvertragende kleding hoeft u zich geen zorgen te maken over de functionaliteit of comfort. Alle zakken en details zijn veilig afgesloten, zodat er geen vonken in terecht kunnen komen. In ons assortiment verkopen we 4 verschillende soorten vlamvertragende kleding. De soorten stoffen zijn hieronder uitgelegd:

 • - Araflame™ is een zeer vlamvertragende Aramide hetgeen een lichtgewicht, zeer sterk inherent vlam vertragend doek met hoge treksterkte oplevert en volledige antistatische bescherming biedt.
 • - Modaflame™ is een inherent vlamvertragend doek. Deze speciale mix combineert 60% Modacryle garen met 39% katoen en 1% koolstofvezel. Modaflame is zeer comfortabel, duurzaam en antistatisch.
 • - Bizflame™ is een gepatenteerde brandvertragende afwerking dat een uitstekend vlamvertragend doek geeft. De ingeweven koolstofvezels maken de kleding antistatisch.
 • - Bizweld™ is een 100% katoenen doek en is volledig vlamvertragend. Alle Bizweld™ kledingstukken bieden excellente bescherming tegen vlammen en gesmolten spatten bij het lassen in gieterijen en aanverwante industrieën.

 

Vlamvertragende kleding kopen bij Totalprotex

In het assortiment van Totalprotex vind je allerlei artikelen die brandvertragend gemaakt zijn, zowel overkleding als onderkleding. Deze vlamvertragende kleding hebben wij verdeeld zodat je d.m.v. de filters gemakkelijker je gewenste vindt. Heb je een vraag of opmerking voordat je vlamvertragende kleding koopt? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder.