DE NL IT PT ES CH AT BE LU EN GR DK EU

Topkwaliteit in bedrijfskleding, werkkleding en PBM

Chemisch

Sommige werkomgevingen waarin chemische stoffen worden gebruikt of verwerkt, kunnen zeer schadelijk zijn voor de werknemers en een juiste bescherming is noodzakelijk. Portwest levert een reeks handschoenen die volledig zijn getest en gecertificeerd om te beschermen tegen een breed gamma van chemische stoffen.

Van hoog naar laag sorteren

10 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

10 artikel(en)

Gele en blauwe chemische beschermende handschoenen mockup afbeelding met gevaarlijke chemische waarschuwingssymbolen

 

Waarom überhaupt chemische handschoenen?

Chemicaliën beschermende handschoenen zijn een onmisbaar onderdeel van arbeidsveiligheid. Ze beschermen werknemers tegen de gevaren van chemicaliën. Zonder deze bescherming kunnen ernstige verwondingen het gevolg zijn van contact met giftige stoffen. Chemisch bestendige handschoenen zijn de laatste verdedigingslinie tegen mogelijk dodelijke gevaren. Blootstelling aan zuren kan bijvoorbeeld niet alleen de huid verbranden, maar ook de weefsels van de werknemer beschadigen. Maar chemicaliën beschermende handschoenen beschermen niet alleen tegen duidelijke gevaren zoals deze, maar ook tegen onzichtbare bedreigingen, zoals infectie met gevaarlijke virussen.

 

Wat is EN 374?

De norm EN ISO 374-1:2016 + A1:2018 specificeert de vereisten voor bescherming tegen chemische risico's. Het is onderverdeeld in verschillende niveaus, elk verantwoordelijk voor specifieke tests / toepassingen en wordt aangevuld met:

 

- EN 374-2:2019 + A1:2018, die handelt over de weerstand van handschoenen tegen penetratie.

- EN 16523-1:2015 + A1:2018 (EN 374-3:2003) die de weerstand van materialen tegen penetratie door chemicaliën en vloeibare chemicaliën bij continu contact aangeeft.

- EN 374-4:2019+A1:2018, die handelt over de weerstand van materialen tegen chemische aantasting.

- EN ISO 374-5:2016+A1:2018 (+ ISO16604 / Method B) die handelt over bescherming tegen bacteriën, schimmels en virussen.

 

Hoe kies je het juiste materiaal voor bescherming tegen gevaarlijke chemicaliën?

Geen enkele handschoen beschermt tegen alle chemicaliën, aangezien elk materiaal anders reageert op verschillende chemicaliën. Nitrilhandschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber en bieden goede bescherming tegen de meeste chemicaliën, behalve tegen ketonen. Latexhandschoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber en zijn bijzonder geschikt voor precieze taken en bieden een goede bescherming tegen infectie. PVC-handschoenen zijn gemaakt van een synthetisch thermoplastisch polymeer en bieden bijzonder goede bescherming tegen zuren, oliën en vetten, maar minder bescherming tegen organische oplosmiddelen. Het is belangrijk dat u met de verschillende materialen en hun eigenschappen omgaat om de juiste handschoen voor de betreffende toepassing te kiezen.

 

In welke industrieën worden chemische handschoenen gebruikt?

Beschermende handschoenen die beschermen tegen verwondingen die kunnen worden veroorzaakt door chemicaliën, zijn op veel gebieden essentieel. Ze worden gebruikt in sectoren als de chemische en farmaceutische industrie, de landbouw, de schoonmaaksector en de auto-industrie. In de geneeskunde en research komen werknemers vaak dagelijks in aanraking met chemicaliën en hebben daarom handschoenen nodig die hen beschermen tegen verwondingen en gezondheidsrisico's. Ook in de landbouw, bij schoonmaakwerkzaamheden en in de auto-industrie komen werknemers regelmatig in contact met chemicaliën en moeten daarom geschikte beschermende handschoenen dragen. Een investering in de veiligheid van uw medewerkers is een investering in de toekomstige levensvatbaarheid van uw bedrijf.

 

Chemicaliënbestendige handschoenen zijn essentieel om werknemers te beschermen tegen gevaarlijke chemicaliën. Met onze EN 374 gecertificeerde handschoenen bieden wij u een ruime keuze aan materialen die ideaal zijn voor uw toepassingsgebied. Lees nu meer over onze handschoenen en bescherm uw medewerkers tegen mogelijk dodelijke gevaren. Ontdek nu onze hoogwaardige producten.