DE NL IT PT ES CH AT BE LU EN GR DK EU

Topkwaliteit in bedrijfskleding, werkkleding en PBM

Lassers

Kleding speciaal ontwikkeld voor lassers.

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 31

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 31

Pagina:
  1. 1
  2. 2

laskleding kopen online

Laskleding kopen online

Lassers hebben niet voldoende bescherming aan brandvertragende kleding en hebben echt behoefte aan een specifieke bescherming voor hun werk. Totalprotex laskleding kan de nodige bescherming bieden. Onze serie werkkleding voor lassers omvat werkjassen, werkbroeken en werkkleding, die bij kamertemperatuur een volledige werkdag gedragen kunnen worden. Deze kleding zal je in die periode goed beschermen tegen de risico’s van uw laswerkzaamheden.  Omdat je de hele dag laskleding draagt, is naast functie ook comfort een belangrijke factor laskleding. Als lasser heb je niet alleen vlamvertragende werkjassen of vlamvertragende werkbroeken nodig. Daarom vind je op Totalprotex ook verschillende PBM's die gewenst zijn bij het lassen. Je kunt overwegen een beschermend masker te gebruiken om uw gezicht te beschermen tegen lasvonken, vlamvertragende petten of andere hoofdbescherming, handwerkhandschoenen en S3-werkschoenen die bestand zijn tegen hoge temperaturen. Bovendien mogen uw werkschoenen geen veters bevatten omdat deze brandbaar zijn. Naast de grote variëteit kunnen wij je ook verzekeren van kwaliteit. Wij werken samen met fabrikanten met ruime ervaring in laskleding en andere vlamvertragende kleding.

 

Kenmerken van laskleding

Bij laskleding moet de fabrikant letten op de plaatsing van de zakken maar op de sluitingen. De afstand tussen de knopen van de sluiting mag bijvoorbeeld niet groter zijn dan 15 cm. Zijn de knopen of ritsen van metaal? Dan moet deze aan de binnenzijde of verdekt op de kleding zitten, omdat metalen onderdelen kunnen smelten en voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. De halsopening van een lasjas of een lasoverall moet bovendien gesloten zijn. Als er een zak aan de buitenkant van de lasjas zit, moet er een klep boven zitten die aan alle kanten minstens 2,5 cm breder is dan de zakken. Let er dus altijd goed op bij laskleding kopen dat de kleding aan deze eisen voldoet. 

 

EN 11611: Veiligheidsnorm voor laskleding

De EN 11611 veiligheidsnorm specificeert de voorwaarden waaraan laskleding moet voldoen. Om aan deze norm te voldoen zijn er veel testen uitgevoerd op de laskleding. De resultaten zijn onderverdeeld in twee categorieën: categorie 1 onder normale lasomstandigheden en categorie 2 onder gevaarlijkere lasomstandigheden. Deze norm is niet van toepassing op speciale lasgelegenheden. De norm EN 11611 is echter alleen geldig in de hele Europese Unie. Laskleding volgens EN 11611 kan voorkomen:

  • Korte aanrakingen met vonken of vlammen;
  • Opspatten van gesmolten metaalresten;
  • De hitte die van uw lasapparatuur af komt;
  • UV-straling;

 

De lashandschoenen

Bij het lassen komen de handen van de lasser direct in de buurt van roodgloeiend en gesmolten metaal, evenals in de buurt van een hoogspanningsbron. Draag daarom altijd lashandschoenen.

Lashandschoenen moeten gemaakt zijn van een materiaal dat hittebestendig, d.w.z. vlam vertragend is, en ook isolerend tegen hitte en elektriciteit.

De meeste lashandschoenen zijn aan de buitenkant gemaakt van gespleten rundleer. Sommige lashandschoenen hebben ook een comfortabele katoenen voering aan de binnenkant, waardoor ze enerzijds comfortabeler zijn om te dragen en ook warmte isoleren.

Let er bij het kopen van lashandschoenen op dat de handschoenen goed passen en dat uw vingers gemakkelijk te bewegen zijn. Op de handpalmen van de lashandschoenen wordt meestal een zachter leer gebruikt dan op de handrug of de manchet. De lashandschoenen moeten beschermen, maar niet hinderen. Lassen is immers een handmatige bezigheid. Daarom moeten handen en vingers gemakkelijk te bewegen zijn.

 

De lasbroek en beenkappen

De lasbroek beschermt het onderlichaam van de lasser, beginnend vanaf de taille, tegen de effecten die tijdens het lassen op het lichaam van de lasser kunnen optreden, zoals vuur, hitte en elektriciteit. De lasbroek is meestal gemaakt van katoen en soms van leer. We raden iedere lasser, ook de hobbyist aan altijd een lasbroek te dragen bij het lassen. Laskappen zijn broeken voor lassers die meestal de achterkant van de voet, het hele voorste onderbeen, het scheenbeen en de knie bedekken. In tegenstelling tot lasbroeken zijn de laskappen bijna uitsluitend van leer.

 

De lasschoenen of laslaarzen

De eigenschappen die lasschoenen of laslaarzen moeten hebben komen grotendeels overheen met veiligheidsschoenen voor op bouwplaatsen. Het materiaal van de lasschoenen moet vuurvast zijn, daarvoor wordt leer, maar ook brandwerend of vlam vertragend textiel gebruikt. Ook wordt aanbevolen dat de schoenen een stalen kap boven de tenen hebben en - op bouwplaatsen - een stalen plaat in de zool. Bij het werken aan kleine klusjes in een laswerkplaats is het niet per se nodig om lasschoenen of laarzen te dragen. In dit geval is het meestal voldoende als de lasser stevige schoenen draagt.

 

Het lasmasker of de lashelm

Voorkom lasogen en draag een lasmasker, lasbril of lashelm. Deze zal ervoor zorgen dat jij eind van de dag geen last hebt van de felle flitsen die bij de werkzaamheden komen kijken als lasser.

Lasserkleding kopen online