DE NL IT PT ES CH AT BE LU EN GR DK EU

Topkwaliteit in bedrijfskleding, werkkleding en PBM

Bizflame Plus Dames Overall 350gr

Navy

Meer afbeeldingen

Beschrijving

Omschrijving

Ideaal voor de vraag in de off-shore industrie naar speciaal voor dames ontworpen innovatieve FR overall. De perfecte pasvorm gecombineerd met het zacht aanvoelende doek zorgt voor de hele dag comfort.

Materiaal informatie

Stof: Bizflame Plus, 350gram.

BizFlame Plus

Het BizFlame ™ Plus doek is ontwikkeld en ontworpen met gebruik van een zeer innovatief vlamvertragende samenstelling waaraan antistatische eigenschappen zijn toegevoegd. Het doek is gemaakt van 99% katoen, ingeweven met 1% koolstofvezel. De uitstekende scheur- en trekweerstanden zorgen voor een uitstekende duurzaamheid. Ook beschikt de overall over een premium kwaliteit katoenenvezel wat zorgt voor een ongeëvenaarde comfort. De overall is daarnaast antistatisch door de toegevoegde koolstofvezel.

Bizflame is een gepatenteerde brandvertragende afwerking die een uitstekende vlam vertragend werking geeft. De ingeweven koolstofvezels maken de kleding daarnaast antistatisch. Verder heeft alle Bizflame Plus kleding de manikin test onder EN ISO 11612 doorstaan met uitstekende testresultaten.

Normeringen

CE GECERTIFICEERD - CONFORMITÉ EUROPÉENNE
Voldoet aan de EU regelgeving.

FR, IW
Geeft aan dat het kledingstuk is voorzien van dubbel gestikte industriëel wasbare vlamvertragende reflecterende striping.

UPF 50+ ULTRAVIOLET PROTECTION FACTOR
Lichtwaarde UPF staat in dit geval dan ook voor de mate waarin de kleding bescherming biedt tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling in het zonlicht. Een waarde van 50+ is de hoogst mogelijke waarde.

EN ISO 11611: 2007 - BESCHERMENDE KLEDING VOOR GEBRUIK BIJ LASSEN EN AANVERWANTE PROCESSEN
Deze internationale normering specificeert minimale fundamentele veiligheidseisen en beproevingsmethoden voor beschermende kleding voor gebruik bij lassen en aanverwante processen (met uitzondering van de bescherming van de hand).
Deze overall beschikt over bescherming klasse 2 A1+A2: de bescherming tegen gevaarlijke lastechnieken en situaties, waardoor hogere niveaus van spatten en stralingswarmte vereist zijn.

EN ISO 11612: 2008 - BESCHERMENDE KLEDING TEGEN HITTE EN VLAMMEN
Beschermende kleding met beperkte vlammenverspreidingskenmerken en waarmee de gebruiker kan worden blootgesteld aan stralings,- convectieve of contacthitte of gesmolten metalen spatten.
Deze test maakt gebruik van standaard methoden en voorwaarden om de prestaties van weefsel/kleding in geval van contact met warmte of vlammen te voorspellen. Kleding functies zoals naden, sluitingen en logos moeten net zo worden getest als het materiaal.
De Vlamvertragende Reflectie Multi Overall Araflame heeft de volgende niveaus: Dimensionaal verandering beperkte vlamverspreiding A1+A2, Convectieve hitte B1, Radiant Heat C1, Splash E2 en Contactwarmte F1

EN 1149-5: 2008 - BESCHERMENDE KLEDING - ELEKTROSTATISCHE EIGENSCHAPPEN
Deze Europese Normering is onderdeel van een serie normeringen die een materiaal- en ontwerpvereisten voor elektrostatisch geleidende beschermende kleding specificeren en wordt gebruikt als onderdeel van een volledig geaard systeem om brandgevaarlijke ontladingen te voorkomen. De vereisten zijn mogelijk niet voldoende in zuurstof verrijkte brandgevaarlijke atmosferen. Deze Europese Normering is niet van toepassing op de bescherming tegen netspanning.

IEC 61482-2: 2009 BESCHERMENDE KLEDING TEGEN DE THERMISCHE GEVAREN VAN EEN ELEKTRISCHE BOOG
Deze normering specificeert eisen en beproevingsmethoden die van toepassing zijn op materialen en kleding voor beschermende kleding tegen de thermische effecten van een elektrische boog gebeurtenis.
Een elektrische boog is een continue elektrische ontlading van hoge stroom tussen de geleiders het genereren van zeer helder licht en intensieve warmte.
Twee internationale testmethoden zijn ontwikkeld om informatie over de weerstand van kleding aan de thermische effecten van de lichtbogen verschaffen. Elke methode geeft verschillende informatie. Om te voldoen aan de standaard moet minimaal een van de beide testen worden uitgevoerd:

 • Box testmethode EN 61482-1-2: De stof / het kledingstuk blootgesteld aan een elektrische boog wordt opgesloten in een bepaald vak met een specifieke elektrode-inrichting gedurende 0,5 seconde. Klasse 1 wordt een stroom van 4kA boog, klasse 2 is een stroom van 7 kA boog. Voorwaarden voor klasse 1 & 2-test is om typische blootstelling voorwaarden te stimuleren voor een kortsluitstroom van 4kA en 7kA.
 • Open Arc methode EN 61482-1-1: Deze testmethode is bedoeld om de ATPV (Arc Thermische Prestaties Value) of EBT (Energie Breakopen Threshold) te bepalen van een stof. De ATPV is de hoeveelheid energie die nodig is om veroorzaken 2 graden branden door het materiaal voorafgaand aan break open (50% waarschijnlijkheid). De EBT is de hoeveelheid energie die het materiaal openbreekt (50% waarschijnlijkheid). Dit is gewoonlijk de bovenste thermische limiet van het materiaal waar de vezels worden beschadigd en het materiaal mechanische sterkte verliest. Zowel ATPV en EBT worden uitgedrukt in calorieën per cm².

NFPA 2112 - NORM OMTRENT VLAMBESTENDIGE KLEDINGSTUKKEN VOOR INDUSTRIEEL PERSONEEL TEGEN STEEKVLAMMEN

ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13,6 CAL/CM^2 (HAF=82%) 
Standaard testmethode voor het bepalen van de Arc Rating van materialen voor kleding


Features:
 • 10 zakken
 • ARC2
 • Antistatisch
 • CE gecertificeerd
 • Dameskleding
 • Gecertificeerd tegen gesmolten metaalspatten
 • Klasse 2 lasbescherming
 • Met klittenband verstelbare manchetten
 • Radiolussen
 • Retailverpakking
 • Stralings- convectie- en contacthitte
 • Twee niveau\'s kniezakken
 • UPF 50+
 • Verdekte twee-weg messing rits
 • Vlamvertragend
 • Vlamvertragende Industrieel wasbare striping
Bizflame Plus Dames Overall 350gr
Excl. BTW: € 76,40 Incl. BTW: € 92,44

Beschikbaarheid: Ruim op voorraad

Normering:
EN 1149 -5
EN ISO 11611 Class 2 A1+A2
EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E2 F1

ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 13.6 cal cm2 (HAF 82%)
ELIM TESTING IN PROGRESS
IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 Class 1
Ideaal voor de vraag in de off-shore industrie naar speciaal voor dames ontworpen innovatieve FR overall. De perfecte pasvorm gecombineerd met het zacht aanvoelende doek zorgt voor comfort de hele dag door.
Herstel configuratie

* Verplichte velden

Excl. BTW: € 76,40 Incl. BTW: € 92,44

Neem contact met ons op indien een artikel niet beschikbaar is.

Vraag ook naar onze mogelijkheden om voorraad te reserveren.

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.