DE NL IT PT ES CH AT BE LU EN GR DK EU

Topkwaliteit in bedrijfskleding, werkkleding en PBM

Vlamvertragend Hi-Vis Broek Multi-Norm FR62

Yellow/Navy

Meer afbeeldingen

Beschrijving

Omschrijving

De vlamvertragende Hi-Vis broek multi-norm Bizflame is gemaakt uit een zeer innovatief Bizflame Multi doek. Dit comfortabele kledingstuk biedt bescherming tegen meerdere risico's inclusief blootstelling aan hitte, vuur, chemicalieën, elektrische vlambogen en lassen. De broek is inclusief dubbel-gestikte Hi-Vis industriëel wasbare strepen op de benen en middel, messing rits aan de voorkant, twee zakken aan de voorkant, achterzak met klep en een lager gereedschapszak met klep.

Materiaal informatie

Het Bizflame Plus doek is gemaakt van 99% katoen en 1% carbon fibre en weegt 345 gram. Het doek is vakkundig ontwikkeld om Hi-Vis, vlam, lassen, elektriscche boog en anti-statische bescherming te bieden. Daarnaast zorgt het Bizflame Plus doek voor gegarandeerde dragerscomfort. De Bizflame Plus kleding voldoet aan diverse EN normeringen. Alle Bizflame Plus kleding heeft de manikin test EN ISO 11612 doorstaan met uitstekende testresultaten. De kleding is volledig voorzien van drienaalds gestikte naden voor extra sterkte onder de zwaarste omstandigheden. De industrieel wasbare reflecterende striping zorgt voor een verhoogde zichtbaarheid. Ook beschermt de kleding tegen de opbouw van statische energie dragers.

Bizflame is een gepatenteerde brandvertragende afwerking die een uitstekende vlam vertragend werking geeft. De ingeweven koolstofvezels maken de kleding daarnaast antistatisch.

Manikin test

De resultaten van het vlamvertragend Hi-Vis jack multi-norm met de vlamvertragend Hi-Vis broek multi-norm (FR61+FR62)

Manikin test

Normeringen

CE GECERTIFICEERD - CONFORMITÉ EUROPÉENNE
Voldoet aan de EU regelgeving.

UPF 50+ ULTRAVIOLET PROTECTION FACTOR
Lichtwaarde UPF staat in dit geval dan ook voor de mate waarin de kleding bescherming biedt tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling in het zonlicht. Een waarde van 50+ is de hoogst mogelijke waarde.

EN ISO 11611: 2007 - BESCHERMENDE KLEDING VOOR GEBRUIK BIJ LASSEN EN AANVERWANTE PROCESSEN
Deze internationale normering specificeert minimale fundamentele veiligheidseisen en beproevingsmethoden voor beschermende kleding voor gebruik bij lassen en aanverwante processen (met uitzondering van de bescherming van de hand).
Deze overall beschikt overr bescherming klasse 1 A1+A2: de bescherming tegen minder gevaarlijke lastechnieken en situaties, waaronder de lagere niveaus van spatten en stralingswarmte.

EN ISO 11612: 2008 - BESCHERMENDE KLEDING TEGEN HITTE EN VLAMMEN
Beschermende kleding met beperkte vlammenverspreidingskenmerken en waarmee de gebruiker kan worden blootgesteld aan stralings,- convectieve of contacthitte of gesmolten metalen spatten.
Deze test maakt gebruik van standaard methoden en voorwaarden om de prestaties van weefsel/kleding in geval van contact met warmte of vlammen te voorspellen. Kleding functies zoals naden, sluitingen en logos moeten net zo worden getest als het materiaal.
De Vlamvertragende Reflectie Multi Overall Araflame heeft de volgende niveaus: Dimensionaal verandering beperkte vlamverspreiding A1, Convectieve hitte B1, Radiant Heat C1, Splash E3 en Contactwarmte F1

EN 1149-5: 2008 - BESCHERMENDE KLEDING - ELEKTROSTATISCHE EIGENSCHAPPEN
Deze Europese Normering is onderdeel van een serie normeringen die een materiaal- en ontwerpvereisten voor elektrostatisch geleidende beschermende kleding specificeren en wordt gebruikt als onderdeel van een volledig geaard systeem om brandgevaarlijke ontladingen te voorkomen. De vereisten zijn mogelijk niet voldoende in zuurstof verrijkte brandgevaarlijke atmosferen. Deze Europese Normering is niet van toepassing op de bescherming tegen netspanning.

EN 13034: 2005 - BESCHERMENDE KLEDING TEGEN VLOEIBARE CHEMICALIËN
Prestatievereisten voor kleding die beperkte bescherming biedt tegen vloeibare chemicaliën. Deze normering specificeert de minimum vereisten voor beperkt gebruik en herbruikbaar gebruik van kleding die beschermd tegen chemicaliën.Deze kleding is bedoeld om te gebruiken bij een mogelijke blootstelling aan lichte nevels, vloeibare spuitbussen op lage druk, lage volume spatten tegen welk een complete vloeibare doordringbare laag (op moleculair niveau) niet noodzakelijk is.
Type 6 pakken zijn getest met behulp van een nevel of fijne nevel van water. Het water wordt gedoseerd met een mild schoonmaakmiddel om een bepaalde oppervlaktespanning en een kleurstof aan de beoordeling van de lekkage te helpen produceren. De proefpersoon draagt een absorberend pak onder de te testen kledingstuk hetgeen lekkage absorbeert en kleurt door de kleurstof. Succes of falen wordt bepaald door de totale oppervlakte van vlekken van drie pakken en deze te vergelijken met het voorschrift. Lekken komt voor bij sluitingen en interface-gebieden, maar de vloeistof kan ook door het materiaal zelf sijpelen.

IEC 61482-2: 2009 BESCHERMENDE KLEDING TEGEN DE THERMISCHE GEVAREN VAN EEN ELEKTRISCHE BOOG
Deze normering specificeert eisen en beproevingsmethoden die van toepassing zijn op materialen en kleding voor beschermende kleding tegen de thermische effecten van een elektrische boog gebeurtenis.
Een elektrische boog is een continue elektrische ontlading van hoge stroom tussen de geleiders het genereren van zeer helder licht en intensieve warmte.
Twee internationale testmethoden zijn ontwikkeld om informatie over de weerstand van kleding aan de thermische effecten van de lichtbogen verschaffen. Elke methode geeft verschillende informatie. Om te voldoen aan de standaard moet minimaal een van de beide testen worden uitgevoerd:

 • Box testmethode EN 61482-1-2: De stof / het kledingstuk blootgesteld aan een elektrische boog wordt opgesloten in een bepaald vak met een specifieke elektrode-inrichting gedurende 0,5 seconde. Klasse 1 wordt een stroom van 4kA boog, klasse 2 is een stroom van 7 kA boog. Voorwaarden voor klasse 1 & 2-test is om typische blootstelling voorwaarden te stimuleren voor een kortsluitstroom van 4kA en 7kA.
 • Open Arc methode EN 61482-1-1: Deze testmethode is bedoeld om de ATPV (Arc Thermische Prestaties Value) of EBT (Energie Breakopen Threshold) te bepalen van een stof. De ATPV is de hoeveelheid energie die nodig is om veroorzaken 2 graden branden door het materiaal voorafgaand aan break open (50% waarschijnlijkheid). De EBT is de hoeveelheid energie die het materiaal openbreekt (50% waarschijnlijkheid). Dit is gewoonlijk de bovenste thermische limiet van het materiaal waar de vezels worden beschadigd en het materiaal mechanische sterkte verliest. Zowel ATPV en EBT worden uitgedrukt in calorieën per cm².

EN ISO 20471 - INTERNATIONALE NORMERING HOGE ZICHTBAARHEIDSKLEDING
Hoge zichtbaarheidskleding geeft een visueel signaal af van de dragers aanwezigheid. De hoge zichtbaarheidskleding is bedoeld om de drager te laten opvallen onder alle lichtomstandigheden door gebruikers van voertuigen en andere mechanische apparaten voor zowel overdag als ‘s nachts.
Dit product heeft met haar klasse 3 bescherming: het hoogste niveau van bescherming – vereist voor personen die op of bij snelwegen of op vliegvelden werken. Moet een minimum van 0.80m2 achtergrond materiaal hebben en 0.20m2 van retro-reflecterend materiaal (4 meter van 5cm brede reflecterende tape).

NFPA 70E - NORM VOOR ELECKTRISCHE VEILIGHEID OP DE WERKPLEK
De norm richt zich op praktische veiligheidsmaatregelen die werknemers zo min mogelijk in hun functie belemmeren. 

ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13,6 CAL/CM^2 (HAF=82%) 
Standaard testmethode voor het bepalen van de Arc Rating van materialen voor kleding


Features:
 • 6 Zakken
 • Achterzak
 • CE gecertificeerd
 • Duimstokzak
 • Fluorcarbon finish
 • Gecombineerde ATPV rating
 • HRC2
 • Kniezakken
 • Messing rits
 • UPF 50+
 • Vlamvertragende Industrieel wasbare striping
Vlamvertragend Hi-Vis Broek Multi-Norm FR62
Excl. BTW: € 102,38 Incl. BTW: € 123,87

Beschikbaarheid: Ruim op voorraad

Normering:
EN 1149 -5
EN 13034 Type PB [6]
EN ISO 11611 Class 1 A1+A2
EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1
EN ISO 20471 Class 2

ASTM F1959/F1959M-12 ATPV = 13.6 CAL/CM2 (HAF = 82%)
ELIM TESTING IN PROGRESS
IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 Class 1
De vlamvertragende Hi-Vis broek multi-norm is gemaakt uit een zeer innovatief Bizflame Multi doek. Dit comfortabele kledingstuk biedt bescherming tegen meerdere risico's inclusief blootstelling aan hitte, vuur, chemicalieën, elektrische vlambogen en lassen. De broek is inclusief dubbel-gestikte Hi-Vis strepen op de benen en middel, messing rits aan de voorkant, twee zakken aan de voorkant, achterzak met klep en een lager gereedschapszak met klep. FR62
Herstel configuratie

* Verplichte velden

Excl. BTW: € 102,38 Incl. BTW: € 123,87

Neem contact met ons op indien een artikel niet beschikbaar is.

Vraag ook naar onze mogelijkheden om voorraad te reserveren.

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.