Europese normeringen hoofdbescherming

EN 812:2012 - GECERTIFICEERDE INDUSTRIËLE STOOT PETTEN

Stootpetten

Impact / schok absorptie

Stootpetten zijn bedoeld om de drager te beschermen van statische voorwerpen (bijv. lopen tegen lage plafonds of hangende obstructies). Om de impact test te doorstaan wordt een plat voorwerp van 5kg op de stootpet gedropt, van een hoogte van 250 mm, met een maximum toelaatbare kracht van 15 kN. Effecten worden uitgevoerd aan de voor- en achterzijde van de stootpet, met de voorkant kantelbaar op 30 ° en 60 ° om de aard van eventuele effecten na te bootsen die waarschijnlijk in gebruik zijn.

Penetratie

Stootpetten zijn bedoeld om bescherming te bieden tegen scherpe of spitse voorwerpen (zoals hoeken of uitsteekende elementen). Een penetratie test wordt uitgevoerd op een lagere energie en omvat een 500gram scherp voorwerp welke van een van 500 MM wordt gedropt op de stootpet.

EN 397 - INDUSTRIËLE HELMEN

EN 397                                                                                                                                 

IMPACT

PENETRATIE

VUURVAST

VERANKERPUNT

Nadat een gewicht van 5kg (1 meter hoogte) op de helm is laten vallen mag de helm nie tmeer dan 5Kn toestaan. Deze test wordt uitgevoerd bij temperaturen van zowel +50 ° C als -10 ° C. De punt van de testmassa (3 kg, 1 m hoogte) mag niet in contact komen met de schedel. Deze test wordt uitgevoerd bij een temperatuur van +50 ° C en  -10 ° C                                                    

De helm wordt aan een vlam blootgesteld en mag niet na meer dan 5 seconden na het verwijderen van de vlambron branden.

 

Helmen kunnen alleen beschermen als ze op het hoofd worden gehouden. EN 397 vereist dat de helm of de hoofdband is uitgerust met een kinriem of met de middelen om er een vast te maken, (verankeringspunten).