Informatie hoge zichtbaarheidskleding

EN ISO 20471 - Internationale normering hoge zichtbaarheidskleding

Hoge zichtbaarheidskleding geeft een visueel signaal af van de dragers aanwezigheid. De hoge zichtbaarheidskleding is bedoeld om de drager te laten opvallen onder alle lichtomstandigheden door gebruikers van voertuigen en andere mechanische apparaten voor zowel overdag als ‘s nachts.

Hoge zichtbaarheidskleding heeft een fluoriserende oppervlakte gecombineerd met reflecterend materiaal dat voldoet aan de certificeringsvereisten in 3 verschillende klassen:.

  • Klasse 3: Hoogste niveau van bescherming – vereist voor personen die op of bij snelwegen of op vliegvelden werken. Moet een minimum van 0.80m2 achtergrond materiaal hebben en 0.20m2 van retro-reflecterend materiaal (4 meter van 5cm brede reflecterende tape).

  • Klasse 2: Midden niveau van bescherming – vereist voor personen die werken op of nabij A en B klasse wegen, ook voor bezorgers. Moet een minimum van 0.50m2 van achtergrondmateriaal en 0.13m2 van retro-reflecterend materiaal (2.60 meter van 5cm breed reflectieve tape).

  • Klasse 1: Minimaal niveau van bescherming – vereist voor personen die op privéwegen werken of in combinatie met een kledingstuk van een hogere klasse. Moet een minimum van 0.14m2 achtergrond materiaal hebben en 0.10m2 retro-reflecterend materiaal (2 meter van 5 cm brede reflectieve tape).

De reflecterde tape moet hierbij voldoen aan de volgende parameters:

Reflecterende tape

EN 342 - Beschermende kleding - Kledingcombinaties en materialen voor bescherming tegen kou

EN 342 is de algemene Europese normering die vereisten en testmethodes specificeren voor prestatie van kleding die samen gedragen worden (bv. pakken uit twee stukken of overalls) en enkele kledingstukken voor bescherming tegen koude.

De volgende parameters worden hierbij gebruikt:
A = Thermische isolatie
B = Luchtdoorlatendheid (klasse 1t/m3)
C = Waterdoorlatendheid (klasse 1t/m2)

EN 343 - Beschermende Kleding - Bescherming tegen regen

EN 343

EN 14058 - Beschermende kleding - kleding die bescherming biedt tegen koude omstandigheden

Deze norm specificeert eisen en de beproevingsmethoden voor de uitvoering van enkele kledingstukken ter bescherming tegen afkoeling van het lichaam in een koele omgeving. Koele omgevingen zijn ten gevolge van een combinatie van vocht en wind bij temperaturen van -5 ° C en lager. Bij matige lage temperaturen wordt kleding tegen de locale lichaamskoeling niet alleen gebruikt voor outdoor-activiteiten, maar kan deze ook worden gebruikt voor indoor-activiteiten. In deze gevallen hoeven kledingstukken vaak niet te worden vervaardigd uit waterdichte of lucht-ondoorlatend materiaal. Daarom zijn deze eisen optioneel voor deze standaard.

EN 510 - Beschermende kleding voor gebruik waar sprake is van het risico dat de drager gegrepen kan worden door bewegende delen

Deze normering specificeert de vereisten voor beschermende kleding die het risico minimaliseren om verstrikt te raken in bewegende delen op het moment dat de drager op of in de buurt van gevaarlijk bewegende machines of apparaten werkt.

EN 1150

Deze Europese Normering geeft de optische prestatievereisten aan voor signalisatiekleding gedragen door volwassen en jongeren, en zijn ontworpen voor niet professioneel gebruik.

EN 13356 - EN 13356 - ZICHTBAARHEIDSACCESSOIRES VOOR NIET PROFESSIONEEL GEBRUIK

Deze normering geeft de prestatievereisten aan voor accessoires die worden gedragen of aangebracht door mensen voor niet professioneel gebruik. Zichtbaarheidsaccessoires die voldoen aan deze normering zijn bedoeld om de aanwezigheid van de gebruiker aan te geven door oplichting door voertuigbelichting op donkere wegen.

ISO 13688 - Beschermende kleding - algemene eisen

Deze internationale norm specificeert algemene eisen en aanbevelingen voor ergonomie, levensduur, de dimensionering en de markering van beschermende kleding, en voor de door de fabrikant verstrekte informatie. Elk gecertificeerd product in onze catalogus is ook gecertificeerd volgens ISO 13688.

GO/RT3279 ISSUE 8/RIS-3279-TOM  - Zichtbaarheidsstandaard voor spoorwegmedewerkers in het verenigd koninkrijk

Dit is een standaard van de spoorweggroep die de minimale specificatie voor hoge zichtbaarheid bevat voor waarschuwings kleding in het verenigd koninkrijk. 

GO/RT3279/RIS-3279-TOM 
Is gebaseerd op de Europese norm EN ISO20471. Het definieert de minimale gebieden van zichtbare oranje achtergrondmaterialen die in een kledingstuk moeten worden gebruikt en het minimale niveau van fotometrische prestatiecriteria voor de reflecterende tape. Voor de norm is een reflectieve meetwaarde van ≥ 330 (cd / lx.m2) vereist, maar bij Portwest staan we op een waarde van ≥ 400 (cd / lx.m2).

GO/RT3279/RIS-3279-TOM  legt een hogere concentratie op voor zichtbaar oranje materiaal voor spoorwegpersoneel. Dit vergroot de opvallende aard van de stof en zorgt ervoor dat de railwerker beter zichtbaar is. Een spectrofotometer wordt gebruikt om de chromaticiteit (kleurintensiteit) van de oranje zichtbare stof te controleren. Portwest controleert elke rol stof om te zorgen dat de stof voldoet aan de vereisten van GO/RT3279/RIS-3279-TOM .

GO/RT

GO/RT3279/RIS-3279-TOM  specificeert ook de vereisten voor een goed zichtbaar mini-vest. Mini-vesten voldoen aan klasse 1-ontwerp onder EN ISO 20471 en overtreffen de vereisten voor zowel het minimale oppervlak van het oranje achtergrondmateriaal als retroreflecterende tape in het kledingstuk.