Productafbeelding van de Portwest S463 jas in waarschuwingsgeel met gestileerde sneeuwvlokken als versiering. Link naar het artikel is geplaatst.

WAT IS EN 342?

EN342 is de Europese norm die van toepassing is op kledingstukken die in koude omgevingen worden gedragen. Deze norm specificeert vereisten en testmethoden voor de prestaties van kledingsamenstellingen (pakken, overalls, meerdelige sets) voor bescherming tegen de effecten van koude omgevingen tot -5 °C.

Symbool voor EN 342 met sneeuwvlok.

Informatieve tekst over de parameters van kleding die voldoet aan EN 342.

Draag Tijd

De test op de pop meet de hoeveelheid energie die nodig is om warmte vast te houden. Dit resultaat zal uitgedrukt in vierkante meter Kelvin per watt (m2 K/W) en kan worden gebruikt om de maximale draagtijd te schatten. Het activiteitenniveau van de drager, de omgevingstemperatuur en de isolatiewaarde van het kledingstuk zijn componenten die bij de beoordeling worden meegenomen.

Overzichtstabel voor de isolatie van kledingstukken met EN 342.

Voorbeeld: een persoon die S463 draagt ​​en een lichte activiteit uitvoert, kan comfortabel werken bij -2°C gedurende ongeveer 8 uur en bij -18°C gedurende ongeveer 1 uur.Een persoon die een matige activiteit uitvoert kan comfortabel werken bij -18°C gedurende 8 uur en bestand tegen -36 °C gedurende 1 uur zonder significant af te koelen.

Vind hier onze volledige collectie werkkleding en accessoires die voldoen aan de EN 342-vereisten:

Link naar de gehele collectie met EN 342.

 

Bebaarde man met gehoorbescherming in een waarschuwend geel jasje aan het werk op de landingsbaan.