Vlam Vertragend Anti-Statisch Lange Mouw T-Shirt

Black

Meer afbeeldingen

Beschrijving

Omschrijving

De hoge kwalitatieve samenstelling en premium materialen onderscheiden onze Vlam Vertragende Anti-Statische Lange Mouw T-Shirt van zijn concurrenten. Verder beschikt de longsleeve ook over een UPF 50+ rating.

Materiaal informatie

Het Modaflame Knit doek is opgebouwd uit een inherent brandwerende garen van 60% Modacrylic, 39% katoen en 1% Carbon fiber. Het doek is getest om zich te houden aan de vereiste EN-normen. Het Modaflame Knit assortiment  is sterk, duurzaam en zeer innovatief. Deze stof heeft het vermogen om hitte en vlamme te weerstaan en beschermen tegen het gevaar van statische elektriciteit en vlammen. Deze inherent vlamwerende eigenschappen zal door herhaaldelijk wassen niet verminderen.

Normeringen

EN ISO 11612: 2008 - BESCHERMENDE KLEDING TEGEN HITTE EN VLAMMEN
Beschermende kleding met beperkte vlammenverspreidingskenmerken en waarmee de gebruiker kan worden blootgesteld aan stralings,- convectieve of contacthitte of gesmolten metalen spatten.
Deze test maakt gebruik van standaard methoden en voorwaarden om de prestaties van weefsel/kleding in geval van contact met warmte of vlammen te voorspellen. Kleding functies zoals naden, sluitingen en logos moeten net zo worden getest als het materiaal.
De Vlamvertragende Reflectie Multi Overall Araflame heeft de volgende niveaus: Dimensionaal verandering beperkte vlamverspreiding A1, Convectieve hitte B1, Radiant Heat C1 en Contactwarmte F1

EN 1149-5: 2008 - BESCHERMENDE KLEDING - ELEKTROSTATISCHE EIGENSCHAPPEN
Deze Europese Normering is onderdeel van een serie normeringen die een materiaal- en ontwerpvereisten voor elektrostatisch geleidende beschermende kleding specificeren en wordt gebruikt als onderdeel van een volledig geaard systeem om brandgevaarlijke ontladingen te voorkomen. De vereisten zijn mogelijk niet voldoende in zuurstof verrijkte brandgevaarlijke atmosferen. Deze Europese Normering is niet van toepassing op de bescherming tegen netspanning.

IEC 61482-2: 2009 BESCHERMENDE KLEDING TEGEN DE THERMISCHE GEVAREN VAN EEN ELEKTRISCHE BOOG
Deze normering specificeert eisen en beproevingsmethoden die van toepassing zijn op materialen en kleding voor beschermende kleding tegen de thermische effecten van een elektrische boog gebeurtenis.
Een elektrische boog is een continue elektrische ontlading van hoge stroom tussen de geleiders het genereren van zeer helder licht en intensieve warmte.
Twee internationale testmethoden zijn ontwikkeld om informatie over de weerstand van kleding aan de thermische effecten van de lichtbogen verschaffen. Elke methode geeft verschillende informatie. Om te voldoen aan de standaard moet minimaal een van de beide testen worden uitgevoerd:

 • Box testmethode EN 61482-1-2: De stof / het kledingstuk blootgesteld aan een elektrische boog wordt opgesloten in een bepaald vak met een specifieke elektrode-inrichting gedurende 0,5 seconde. Klasse 1 wordt een stroom van 4kA boog, klasse 2 is een stroom van 7 kA boog. Voorwaarden voor klasse 1 & 2-test is om typische blootstelling voorwaarden te stimuleren voor een kortsluitstroom van 4kA en 7kA.
 • Open Arc methode EN 61482-1-1: Deze testmethode is bedoeld om de ATPV (Arc Thermische Prestaties Value) of EBT (Energie Breakopen Threshold) te bepalen van een stof. De ATPV is de hoeveelheid energie die nodig is om veroorzaken 2 graden branden door het materiaal voorafgaand aan break open (50% waarschijnlijkheid). De EBT is de hoeveelheid energie die het materiaal openbreekt (50% waarschijnlijkheid). Dit is gewoonlijk de bovenste thermische limiet van het materiaal waar de vezels worden beschadigd en het materiaal mechanische sterkte verliest. Zowel ATPV en EBT worden uitgedrukt in calorieën per cm².

NFPA 70E - NORM VOOR ELECKTRISCHE VEILIGHEID OP DE WERKPLEK
De norm richt zich op praktische veiligheidsmaatregelen die werknemers zo min mogelijk in hun functie belemmeren. 

ASTM F1959/F1959M-12 EBT=4.3 CAL/CM^2 (HAF=66%) 
Standaard testmethode voor het bepalen van de Arc Rating van materialen voor kleding


Features:
 • 5XL
 • ARC1
 • Ademend kledingstuk
 • Antistatisch
 • CE gecertificeerd
 • De inherent vlamvertragend kwaliteiten zullen niet afnemen
 • Geribde manchetten
 • Kleurechtheid
 • Stralings- convectie- en contacthitte
 • UPF 50+
 • Vlamvertragende manchet voor meer veiligheid
Vlam Vertragend Anti-Statisch Lange Mouw T-Shirt
Excl. BTW: € 40,14 Incl. BTW: € 48,57

Beschikbaarheid: Ruim op voorraad

Normering:
EN 1149 -5
EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

ASTM F1959/F1959M-12 EBT = 4.3 CAL/CM2 (HAF = 66%)
IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 Class 1
De hoge kwalitatieve samenstelling en premium materialen onderscheiden onze Vlam Vertragende Anti-Statische Lange Mouw T-Shirt van zijn concurrenten. Verder beschikt de longsleeve ook over een UPF 50+ rating.
Herstel configuratie

* Verplichte velden

Excl. BTW: € 40,14 Incl. BTW: € 48,57

Neem contact met ons op indien een artikel niet beschikbaar is.

Vraag ook naar onze mogelijkheden om voorraad te reserveren.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.