DE NL IT PT ES CH AT BE LU EN GR DK EU

Topkwaliteit in bedrijfskleding, werkkleding en PBM

Vlamvertragende Overall Araflame

Orange

Meer afbeeldingen

Beschrijving

Omschrijving

Dit succesvolle model heeft verschillende functionele eigenschappen zoals reflecterende striping voor extra zichtbaarheid. De volledig drienaalds gestikte naden zorgen voor extra sterkte, duurzaamheid en is industrieel wasbaar. Verder is het doek van het vlamvertragende Araflame plus doek en weegt het in totaal 220 gram. De overall is gecertificeerd volgens diverse EN normeringen en biedt dit model optimale bescherming. De overall heeft daarnaast een UPF 50+ rating, 8 opbergzakken, radiolus, telefoonzak, een tweeweg rits en is industrieel wasbaar.

Materiaal informatie

Stof: Araflame Plus, 200gram.

Araflame

De vlamvertragende overall Araflame maakt gebruik van een Aramide welke een zeer sterk vlamvertragend lichtgewicht doek oplevert en antistatische bescherming biedt.

Deze stof is gemaakt van 93% Meta-aramide en 5% Para-aramide voor extra sterkte. Het doek is permanent antistatisch door er ook 2% koolstofdraad aan toe te voegen. De Meta-aramide is een permanent vlamvertragend doek die niet smelt, drupt of door blijft branden. Para-aramide biedt uitstekende trek- en scheurweerstanden en maakt het doek sterk en duurzaam.

Manikin testresultaten

Manikin test

Normeringen

EN ISO 11611: 2007 - BESCHERMENDE KLEDING VOOR GEBRUIK BIJ LASSEN EN AANVERWANTE PROCESSEN
Deze internationale normering specificeert minimale fundamentele veiligheidseisen en beproevingsmethoden voor beschermende kleding voor gebruik bij lassen en aanverwante processen (met uitzondering van de bescherming van de hand).
Deze overall beschikt over bescherming klasse 1 A1+A2: bescherming tegen minder gevaarlijke lastechnieken en situaties, waaronder de lagere niveaus van spatten en stralingswarmte.

EN ISO 11612: 2008 - BESCHERMENDE KLEDING TEGEN HITTE EN VLAMMEN
Beschermende kleding met beperkte vlammenverspreidingskenmerken en waarmee de gebruiker kan worden blootgesteld aan stralings,- convectieve, contacthitte of gesmolten metalen spatten.
Deze test maakt gebruik van standaard methoden en voorwaarden om de prestaties van weefsel/kleding in geval van contact met warmte of vlammen te voorspellen. Kleding functies zoals naden, sluitingen en logos moeten net zo worden getest als het materiaal.
De Vlamvertragende Reflectie Multi Overall Araflame heeft de volgende niveaus: Dimensionaal verandering beperkte vlamverspreiding A1+A2, Convectieve hitte B1, Radiant Heat C1 en Contactwarmte F1

EN 1149-5: 2008 - BESCHERMENDE KLEDING - ELEKTROSTATISCHE EIGENSCHAPPEN
Deze Europese Normering is onderdeel van een serie normeringen die een materiaal- en ontwerpvereisten voor elektrostatisch geleidende beschermende kleding specificeren en wordt gebruikt als onderdeel van een volledig geaard systeem om brandgevaarlijke ontladingen te voorkomen. De vereisten zijn mogelijk niet voldoende in zuurstof verrijkte brandgevaarlijke atmosferen. Deze Europese Normering is niet van toepassing op de bescherming tegen netspanning.


Features:
 • 8 Zakken
 • Achterzak
 • CE gecertificeerd
 • Driedubbel gestikte naden
 • Dubbel gestikte industrieel wasbare vlamvertragende reflecterende striping
 • Duimstokzak
 • FR aramide draad
 • Kniezakken
 • Met klittenband verstelbare manchetten
 • Radiolussen
 • Rugplooi
 • Tweeweg rits
 • UPF 50+
 • Vlamvertragende Industrieel wasbare striping
 • Zijzakken met verdekte opening
Vlamvertragende Overall Araflame
Excl. BTW: € 184,00 Incl. BTW: € 222,64

Beschikbaarheid: Ruim op voorraad

Normering:
EN 1149 -5
EN ISO 11611 Class 1 A1+A2
EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 8.5 CAL/CM2 (HAF 70.5%)
ELIM TESTING IN PROGRESS
Dit succesvolle model heeft verschillende functionele eigenschappen zoals reflecterende striping voor extra zichtbaarheid. De volledig drienaalds gestikte naden zorgen voor extra sterkte en duurzaamheid. Verder is het doek van het vlamvertragende Araflame plus doek en weegt het in totaal 220 gram. De overall is gecertificeerd volgens diverse EN normeringen en biedt dit model optimale bescherming. De overall heeft daarnaast een UPF 50+ rating, 8 opbergzakken, radiolus, telefoonzak en een tweeweg rits.
Herstel configuratie

* Verplichte velden

Excl. BTW: € 184,00 Incl. BTW: € 222,64

Neem contact met ons op indien een artikel niet beschikbaar is.

Vraag ook naar onze mogelijkheden om voorraad te reserveren.

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.