DE NL IT PT ES CH AT BE LU EN GR DK EU

Topkwaliteit in bedrijfskleding, werkkleding en PBM

Vlamvertragende Reflectie Multi Overall Araflame

Orange

Meer afbeeldingen

Beschrijving

Omschrijving

De Vlamvertragende Reflectie Multi Overall Araflame biedt reflecterende striping over schouders, lichaam, armen en benen in combinatie met een uitstekende vlamvetragende bescherming en een verhoogde zichtbaarheid. De overall maakt gebruik van het Araflame hi-vis multi doek en weegt in totaal 260 gram. De overal heeft daarnaast ook een UPF 50+ rating, 6 opbergzakken en een tweeweg rits.

Materiaal informatie

Stof: Araflame Hi-Vis Multi, 260gram.

Araflame

De vlamvertragende reflectie multi overall Araflame maakt gebruik van een baanbrekende innovatie in vlamvetragenddoek. Samengesteld met behulp van 57% aramide, 42% polyester en 1% koolstofvezel biedt deze overall de ultieme vlamvertragende bescherming gecombineerd met een hoge zichtbaarheid. Deze state of the art stof biedt volledige bescherming tegen een veelvoud van gevaren.

Deze stof is gemaakt van 93% Meta-aramide en 5% Para-aramide voor extra sterkte. Het doek is permanent antistatisch door er ook 2% koolstofdraad aan toe te voegen. De Meta-aramide is een permanent vlamvertragend doek die niet smelt, drupt of door blijft branden. Para-aramide heeft uitstekende trek- en scheurweerstanden en maakt het doek sterk en duurzaam.

Normeringen

EN ISO 11611: 2007 - BESCHERMENDE KLEDING VOOR GEBRUIK BIJ LASSEN EN AANVERWANTE PROCESSEN
Deze internationale normering specificeert minimale fundamentele veiligheidseisen en beproevingsmethoden voor beschermende kleding voor gebruik bij lassen en aanverwante processen (met uitzondering van de bescherming van de hand).
Deze overall beschikt overr bescherming klasse 1: de bescherming tegen minder gevaarlijke lastechnieken en situaties, waaronder de lagere niveaus van spatten en stralingswarmte.

EN ISO 11612: 2008 - BESCHERMENDE KLEDING TEGEN HITTE EN VLAMMEN
Beschermende kleding met beperkte vlammenverspreidingskenmerken en waarmee de gebruiker kan worden blootgesteld aan stralings,- convectieve of contacthitte of gesmolten metalen spatten.
Deze test maakt gebruik van standaard methoden en voorwaarden om de prestaties van weefsel/kleding in geval van contact met warmte of vlammen te voorspellen. Kleding functies zoals naden, sluitingen en logos moeten net zo worden getest als het materiaal.
De Vlamvertragende Reflectie Multi Overall Araflame heeft de volgende niveaus: Dimensionaal verandering beperkte vlamverspreiding A1, Convectieve hitte B1, Radiant Heat C1 en Contactwarmte F1

EN 1149-5: 2008 - BESCHERMENDE KLEDING - ELEKTROSTATISCHE EIGENSCHAPPEN
Deze Europese Normering is onderdeel van een serie normeringen die een materiaal- en ontwerpvereisten voor elektrostatisch geleidende beschermende kleding specificeren en wordt gebruikt als onderdeel van een volledig geaard systeem om brandgevaarlijke ontladingen te voorkomen. De vereisten zijn mogelijk niet voldoende in zuurstof verrijkte brandgevaarlijke atmosferen. Deze Europese Normering is niet van toepassing op de bescherming tegen netspanning.

EN ISO 20471 - INTERNATIONALE NORMERING HOGE ZICHTBAARHEIDSKLEDING
Hoge zichtbaarheidskleding geeft een visueel signaal af van de dragers aanwezigheid. De hoge zichtbaarheidskleding is bedoeld om de drager te laten opvallen onder alle lichtomstandigheden door gebruikers van voertuigen en andere mechanische apparaten voor zowel overdag als ‘s nachts.
De Vlamvertragende Reflectie Multi Overall Araflame heeft met haar klasse 3 bescherming: het hoogste niveau van bescherming – vereist voor personen die op of bij snelwegen of op vliegvelden werken. Moet een minimum van 0.80m2 achtergrond materiaal hebben en 0.20m2 van retro-reflecterend materiaal (4 meter van 5cm brede reflecterende tape).

IEC 61482-2: 2009 BESCHERMENDE KLEDING TEGEN DE THERMISCHE GEVAREN VAN EEN ELEKTRISCHE BOOG
Deze normering specificeert eisen en beproevingsmethoden die van toepassing zijn op materialen en kleding voor beschermende kleding tegen de thermische effecten van een elektrische boog gebeurtenis.
Een elektrische boog is een continue elektrische ontlading van hoge stroom tussen de geleiders het genereren van zeer helder licht en intensieve warmte.
Twee internationale testmethoden zijn ontwikkeld om informatie over de weerstand van kleding aan de thermische effecten van de lichtbogen verschaffen. Elke methode geeft verschillende informatie. Om te voldoen aan de standaard moet minimaal een van de beide testen worden uitgevoerd:

 • Box testmethode EN 61482-1-2: De stof / het kledingstuk blootgesteld aan een elektrische boog wordt opgesloten in een bepaald vak met een specifieke elektrode-inrichting gedurende 0,5 seconde. Klasse 1 wordt een stroom van 4kA boog, klasse 2 is een stroom van 7 kA boog. Voorwaarden voor klasse 1 & 2-test is om typische blootstelling voorwaarden te stimuleren voor een kortsluitstroom van 4kA en 7kA.
 • Open Arc methode EN 61482-1-1: Deze testmethode is bedoeld om de ATPV (Arc Thermische Prestaties Value) of EBT (Energie Breakopen Threshold) te bepalen van een stof. De ATPV is de hoeveelheid energie die nodig is om veroorzaken 2 graden branden door het materiaal voorafgaand aan break open (50% waarschijnlijkheid). De EBT is de hoeveelheid energie die het materiaal openbreekt (50% waarschijnlijkheid). Dit is gewoonlijk de bovenste thermische limiet van het materiaal waar de vezels worden beschadigd en het materiaal mechanische sterkte verliest. Zowel ATPV en EBT worden uitgedrukt in calorieën per cm².

EN 13034: 2005 - BESCHERMENDE KLEDING TEGEN VLOEIBARE CHEMICALIËN
Prestatievereisten voor kleding die beperkte bescherming biedt tegen vloeibare chemicaliën (Type 6 en Type PB [6] uitrusting).
Deze normering specificeert de minimum vereisten voor beperkt gebruik en herbruikbaheid beperkt voor kleding die beschermd tegen chemicaliën.
Deze kleding is bedoeld om te gebruiken bij een mogelijke blootstelling aan lichte nevels, vloeibare spuitbussen op lage druk, lage volume spatten tegen welk een complete vloeibare doordringbare laag (op moleculair niveau) niet noodzakelijk is.

GO/RT3279 ISSUE 8/RIS-3279-TOM  - ZICHTBAARHEIDSSTANDAARD VOOR SPOORWEGMEDEWERKERS IN HET VERENIGD KONINKRIJK
Spoorweg Hoge Zichtbaarheid Normering voor Hi-Vis Oranje kleding in het Verenigd Koninkrijk.


Features:
 • 6 Zakken
 • CE gecertificeerd
 • Duimstokzak
 • Messing rits
 • Radiolus
 • Tweeweg rits
 • UPF 50+
 • Vlamvertragende Industrieel wasbare striping
 • Zijzakken met doortasten
Vlamvertragende Reflectie Multi Overall Araflame
Excl. BTW: € 206,24 Incl. BTW: € 249,55

Beschikbaarheid: Ruim op voorraad

Normering:
EN 1149 -5
EN ISO 11611 Class 1 A1
EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1
EN ISO 20471 Class 3

RIS-3279-TOM ISSUE 1 (ORANGE ONLY)
De Vlamvertragende Reflectie Multi Overall Araflame biedt reflecterende striping over schouders, lichaam, armen en benen in combinatie met een uitstekende vlamvetragende bescherming en een verhoogde zichtbaarheid. De overall maakt gebruik van het Araflame hi-vis multi doek en weegt in totaal 260 gram. De overal heeft daarnaast ook een UPF 50+ rating, 6 opbergzakken en een tweeweg rits.
Herstel configuratie

* Verplichte velden

Excl. BTW: € 206,24 Incl. BTW: € 249,55

Neem contact met ons op indien een artikel niet beschikbaar is.

Vraag ook naar onze mogelijkheden om voorraad te reserveren.

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.